Service, onderhoud of reparatie van je duikmateriaal nodig?
Duikcentrum Wobbegong is erkend monteur voor de meeste merken.

Onderhoud & Service ademautomaten

Ieder ademautomaat dient elk jaar of na 100 duiken een servicebeurt te krijgen. Deze beurt moet door een erkend servicebedrijf worden uitgevoerd. Alleen een erkend servicebedrijf heeft de juiste onderdelen en is gecertificeerd om het onderhoud uit te voeren. Duikcentrum Wobbegong is gespecialiseerd in het onderhouden van de meeste merken ademautomaten en onderdelen. Je kunt je automaat bij ons inleveren en wij zorgen er dan voor dat je ademautomaat volgens de fabrieksspecificaties wordt geserviced en dat allemaal binnen een week.

Op de volgende manieren kun je je onderhoud aanbieden:

  1. Afgeven; Je komt tijdens openingstijden langs op ons Duikcentrum aan de Nijkerkerstraat 6 te Amersfoort.
  2. Opsturen; Je stuurt ons een mailtje en wij zorgen voor een verzendlabel en je stuurt hem op. (tanks zijn uitgesloten voor deze service)
  3. Service Locatie; Je maakt een afspraak en brengt het langs op ons service punt in Almelo.

Wil je eens meekijken hoe jouw ademautomaat wordt onderhouden zodat je kan zien wat de monteur doet? Dit kan met de meekijk optie. Deze service kun je zelfs uitbreiden met de Padi Equipment specialty.

Prijzen voor onderhoud:

Servicebeurt 1ste trap standaard € 30,00
Servicebeurt 2de trap/octopus € 25,00
Arbeidskosten console/manometer € 8,50
Arbeidskosten inflator/droogpak slang € 4,00
Pre-check (meeting + afstellen) ex. Onderdelen € 30,00
Extra Arbeidskosten per 10 min € 10,00
Spoed Toelage binnen 48 uur klaar € 30,00
Servicebeurt BCD  € 25,00
Duikcomputer batterijwissel incl druktest standaard  € 30,00
Précheck + afstellen van je automatenset € 25,00
Meekijken met de monteur € 40,00
Padi Equipment specialty incl brevet en meekijken monteur € 209,00
*alle bovenstaande prijzen zijn incl. BTW en exclusief onderdelen. Gemiddeld kost een Servicebeurt voor een automatenset (1ste trap, 2de trap, octopus, manometer en inflatorslang) € 100,- . Dit kan afwijken wanneer er meerwerk aan zit. Uiteraard bespreken we dat met je.

Onderhoud BCD

De BCD zorgt voor een goed drijfvermogen maar ook voor je buoyancy. Met andere woorden het zorgt er voor dat je goed in het water ligt. Een goed onderhoud op je ventielen e.d. kan het verschil maken tussen een goede en een slechte duik. Wij hebben de kennis in huis om ook je BCD in goede conditie te houden en wanneer noodzakelijk te repareren. Voor het onderhoud van je BCD kan je natuurlijk langs komen dan kijken we er naar.

Droogpakken onderhoud en reparatie

De naam spreekt boekdelen; een droogpak moet droog zijn. Helaas gaat dit wel eens fout om heel veel verschillende redenen. Van verkeerd gebruik, slecht onderhoud of schade. Wij hebben alles in huis om je droogpak te repareren, onderhouden of aan te passen. We beschikken over een plaktafel tot testbak en hiermee zijn wij het droogpakken reparatie centrum van midden Nederland. Natuurlijk geven we ook gewoon advies in het gebruik en het onderhouden van je droogpak.

Duikcomputers

Je duikcomputer heeft niet het eeuwige leven en er moet soms een nieuwe batterij in of een nieuw bandje op. Hier draaien wij ons hand niet voor om. Het meeste doen we gewoon zelf en doen dat inclusief druktest. Wanneer het gaat om een oliegevulde computer of bijzondere uitvoeringen zijn wij je ServicePoint naar de leverancier. En ja een gewoon batterijtje van je normale horloge weten we vaak ook wel raad mee, al stoppen we deze niet in de drukcilinder 😉

Meekijken met de monteur

Wil je mee kijken en zien hoe je automaat onderhouden wordt? Dat kan! Boek bij het aanbieden van je onderhoud een meekijk sessie. Je betaalt dan een meerprijs van € 40,- bovenop de normale servicekosten. Je kunt de volledige service van je ademautomaat meemaken. Tijdens de ongeveer 2 uur durende servicebeurt zie je hoe onze monteur je automaat test, meet, demonteerd, serviced, weer monteerd en afsteld. De monteur geeft uitleg over wat er gedaan wordt en waarom. (Let wel op, je mag niet zelf servicen).

Wil je meer weten over de werking van je duikmaterialen en wil je zelf je fles visueel inspecteren? Boek dan de PADI Equipment Specialty. Tijdens deze sessie kijk je mee met de monteur die jou automatenset een volledige servicebeurt geeft. De monteur voert de service uit en vertelt je ondertussen wat er gebeurt en hoe je automaat technisch in elkaar steekt. Na de servicebeurt van je automaat ga jezelf een kraan servicen en mag je samen met de monteur je duiktank visueel inspecteren. Voor de Padi specialty incl. brevet en een boekje betaal je € 199,- exclusief de kosten voor de servicebeurt van je eigen automatenset.