Duiken in Nederland

Duiken in Nederland! Maar daar is toch niks te zien. Dit is de meest gehoorde vraag aan duikers die vertellen dat zij ook in Nederland hun hobby beoefenen. De mensen denken dan aan het zicht in de sloot of vijver in hun buurt. Daar is vaak ook niet veel te zien, vandaar dat wij ook naar speciale duikplekken, zoals de Vinkseveense plassen, het Oostvoorsemeer of het Grevelingenmeer en de Oosterschelde in Zeeland gaan om te duiken. In deze wateren kan het zicht soms oplopen tot 10 meter. En met het vele onderwaterleven, kan het daar dan erg leuk duiken zijn.

In Nederland zijn er veel zoetwaterplassen waar men uitstekend kan duiken. Vooral de plassen waar de bodem uit zand bestaat. Hier kan men veel Baarzen, Snoekbaarzen, Snoeken, Paling en Witvissoorten tegenkomen.

In de zoute wateren van Zeeland zwemmen ook alle diersoorten die thuis horen in onze Noordzee. Maar niet veel mensen weten dat er in de Oosterschelde ook Zeepaardjes, Zeenaalden en Inktvissen voorkomen. Het voorjaar is altijd een prachtige tijd om in Zeeland tussen de inktvissen, zoals  Sepia’s en Pijlstaartinktvissen te duiken.

Daarnaast is Nederland een perfecte plek om te leren duiken. Kun je in Nederland duiken, dan kan je overal duiken. Hoewel de PADI richtlijnen overal hetzelfde zijn, moet je in Nederland toch altijd iets beter opletten. Het water is hier wat kouder waardoor je leert duiken met een dikker pak en dit vergt toch wat extra oefening. Dit is ook de reden waarom je in het buitenland zoveel Nederlandse Divemaster en Instructeurs tegen komt, zij zijn erg gewild omdat zij net iets extra’s in huis hebben.

Ga je voor een leuke duik in Zeeland. Overnachten en je vakantie vieren kan natuurlijk hier.