Stop de Stille Moordenaar Van de Oceaan

World Clean Up Day every day

Jaarlijks komt er zo’n 6 miljoen ton plastic in zee terecht. Dit komt van afval wat we op straat weggooien, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door je tanden te poetsen. Elke dag gaan duikers onder het wateroppervlak de strijd aan tegen de stille moordenaar van de oceanen: afval in zee. Hun missie tijdens deze septembermaand? Mensen inspireren het hele jaar door in actie te komen om afval onder water te verwijderen, te voorkomen, erover te rapporteren, en zo het groeiende probleem van afval in zee tegen te gaan.

Wat gaan wij doen?

Duikcentrum Wobbegong gaat tijdens World Cleanup Day te water in de vijver bij Winkelcentrum Emiclaer. Met een team van duikers grazen zij de bodem van de vijver af, op zoek naar zwerfafval.

Wat kan jij doen?

Tijdens World Clean Up day op 21 september kan je ons helpen op de kant en in het water. Als je een gebrevetteerde duiker bent mag zaterdag 21 september met ons het water in. Kan je niet duiken dan zijn er op de kant genoeg activiteiten om ook je steentje bij te dragen. Kijk op www.worldcleanupday033.nl voor de andere activiteiten.

Maar we doen meer!

Ga je mee onderwater dan kan je bij het Duikcentrum je fles laten vullen. Je betaalt het normale tarief alleen wij staan dat af aan Project AWARE . Kom je toch iets te kort…. ook de huur van materiaal op 21 september dragen wij af.

Heb je een duikbrevet en ga je mee het water in meld je dan even aan.