PADI Open Water Duiker-cursus

Heb je altijd al willen leren duiken, onge√ęvenaarde avonturen willen beleven en zien hoe de wereld er onder water uitziet? Dan begint het voor jou hier. Haal je duikbrevet met de PADI Open Water Duiker-cursus ‚Äď ‚Äôs werelds populairste en meest erkende duikcursus. Vele mensen voor jou hebben al door deze cursus leren duiken en de wonderen van de onderwaterwereld ontdekt.

Tijdens de PADI Open Water Duiker-cursus leer je de basisduikuitrusting te gebruiken, waaronder een masker, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest en duikfles. Het soort uitrusting dat je zult gebruiken hangt af van de omstandigheden waarin je gaat duiken: in tropisch water, gematigd of koud water. Het gebruik van alle materialen zijn inbegrepen in de cursus. Het digitale cursuspakket moet apart worden aangeschaft.

In de maanden  januari, februari en maart gaan we met Openwater cursisten niet naar buiten. Daarom is het in deze maanden alleen mogelijk om de verwijs cursus te doen. Uiteraard kun je de cursus in het voorjaar bij ons afmaken!

Cursusduur

De Open water cursus kan in de zomervakantie binnen 1 week gehaald worden maar duurt normaal 5 tot 6 weken. Hierbij doen wij 1 theorieles en 1 zwembadles per week en 2 buitenduiken per weekenddag, aan het einde van de cursus. De theorie- en zwembadlessen worden in de Amerena op de Velduil 2 te Amersfoort gegeven. De buitenduiken worden in de Vinkeveense Plassen gemaakt. De eerste 3 theorie- en zwembadlessen zijn meestal op zondagmiddag van 11:30 tot 15:00 uur, dan duiken wij in het 50 meterbad. De laatste 2 theorie- en zwembadlessen zijn veelal op maandagavond van 19:00 tot 22:00 uur en dan duiken wij in het 5 meter diepe Torenbad.

PADI Junior Open Water Duiker cursus

Om je in te kunnen schrijven voor de PADI Open Water Duiker-cursus moet je tenminste 10 jaar oud zijn. Cursisten jonger dan 15 jaar behalen het PADI Junior Open Water Diver-brevet, dat zij kunnen ‘upgraden’ naar het PADI Open Water Diver-brevet zodra zij 15 jaar worden. Als Junior mag je met een volwassen (gebrevetteerde) duiker het water in. Alleen niet dieper dan 14 meter. De cursus is exact hetzelfde als voor een volwassene.

Verwijscursus

De verwijscursus van PADI werkt heel makkelijk. Je haalt bij ons je theorie en doet je zwembadlessen. Vervolgens kan je op vakantie je buitenduiken doen bij een PADI duikschool. Je wil immers niet je halve vakantie in de boeken zitten.

In de maanden december, januari en februari is het buiten water te koud vandaar bestaat de Open Water duiker-cursus uit een verwijscursus. Dat betekent dat we alleen de zwembadlessen doen. Op die manier kan je de buitenduiken bijvoorbeeld op vakantie of later in het voorjaar doen. Kies je bij ons voor de verwijscursus en vul je die later alsnog aan met de buitenduikmodule bij ons dan krijg je er een opfrisduik bij zodat je weer up to date bent om de buiten duiken te doen.

Startdata 2021

#Cursus     Startdatum     Einddatum

OWC Jan ¬† ¬†Zon 10 jan ’21 ¬† ¬†Maa 25 jan ’21 Verwijscursus

OWC Feb ¬† ¬†Zon 7 feb ’21 ¬† ¬† ¬†Maa 8 mrt ’21¬†Verwijscursus

OWC Mrt ¬† ¬†Zon 14 mrt ’21 ¬† Maa 29 mrt ’21¬†Verwijscursus

OWC Apr ¬† ¬†Zon 11 apr ’21 ¬† ¬†Zon 5 mei ’21

OWC Mei ¬† ¬†Zon 9 mei ’21 ¬† ¬†Zon 6 jun ’21

OWC Jun ¬† ¬†Zon 13 jun ’21 ¬† Zon 4 jul ’21

OWC Jul ¬† ¬† Zon 11 jul ’21 ¬† ¬†Zon 1 aug ’21

OWC Aug ¬† ¬†Zon 8 aug ’21 ¬† Zon 29 aug ’21

OWC Sep ¬† ¬†Zon 5 sep ’21 ¬† ¬†Zon 26 sep ’21

OWC Okt ¬† Zon 10 okt ’21 ¬† Zon 31 okt ’21

OWC Nov ¬†Zon 14 nov ’21 ¬† Zon 5 dec ’21

Aanvullende pakketten

Wij zorgen voor je duikuitrusting. Maar als je gaat duiken raden wij aan om je eigen masker (duikbril), snorkel en vinnen aan te schaffen. Want we gaan er vanuit dat je na het halen van je brevet ook echt gaat duiken en dan heb je ze toch nodig. Dan ben je in ieder geval gewend aan je eigen spullen. Met onze Deluxe (meeste gekozen) en Premium pakketten geniet je van extra voordelen.

Basic

De PADI Open Water Diver-cursus Basic is de volledige PADI-cursus. Maak gebruik van onze aanbieding voor het DeLuxe of Premium pakket en geniet van extra voordeel.

DeLuxe (+‚ā¨70,-)

Extra aanvullende items op je basic-pakket.

  • 20% korting op masker en snorkel
  • 20% korting op vinnen
  • 1 maal gratis huur van duikuitrusting

Premium (+‚ā¨100,-)

  • Extra aanvullende items op je basic-pakket.
  • 20% korting op masker en snorkel
  • 20% korting op vinnen
  • 1 maal gratis huur van duikuitrusting
  • Inhaalles
  • PADI logboek (t.w.v. ‚ā¨ 19,95)