PADI Open Water Duiker cursus

Heb je altijd al willen leren duiken, ongeëvenaarde avonturen willen beleven en zien hoe de wereld er onder water uitziet? Dan begint het voor jou hier. Haal je duikbrevet met de PADI Open Water Duiker-cursus – ’s werelds populairste en meest erkende duikcursus. Vele mensen voor jou hebben al door deze cursus leren duiken en de wonderen van de onderwaterwereld ontdekt.

Cursusduur

De Open water cursus kan in de zomervakantie binnen 1 week gehaald worden maar duurt normaal 5 tot 6 weken. Hierbij doen wij 1 theorieles en 1 zwembadles per week en 2 buitenduiken per zaterdag, aan het einde van de cursus. De theorie- en zwembadlessen worden in de Amerena op de Velduil 2 te Amersfoort gegeven. De buitenduiken worden in de Vinkeveense plassen gemaakt. De eerste 3 theorie- en zwembadlessen zijn meestal op zondagmiddag van 11:30 tot 15:00 uur, dan duiken wij in het 50 meterbad. De laatste 2 theorie- en zwembadlessen zijn veelal op maandagavond van 19:00 tot 22:00 uur en dan duiken wij in het 5 meter diepe Torenbad.

Ins & outs over de cursus

De PADI Open Water Diver-cursus bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  • Theorie (online, zelfstudie of klassikaal) om de basisbeginselen van het duiken te leren begrijpen
  • Beschutwaterduiken om de basisduikvaardigheden aan te leren
  • Buitenwaterduiken waar je de vaardigheden echt in de praktijk gaat brengen en ontdekken!

Tijdens de PADI Open Water Diver-cursus leer je de basisduikuitrusting te gebruiken, waaronder een masker, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest en duikfles. Het soort uitrusting dat je zult gebruiken hangt af van de omstandigheden waarin je gaat duiken: in tropisch water, gematigd of koud water. Het gebruik van alle materialen zijn inbegrepen in de cursus.

Junior Open Water

Om je in te kunnen schrijven voor de PADI Open Water Diver-cursus moet je ten minste 10 jaar oud zijn. Cursisten van jonger dan 15 jaar behalen het PADI Junior Open Water Diver-brevet, dat zij kunnen ‘upgraden’ naar het PADI Open Water Diver-brevet zodra zij 15 worden. Als Junior mag je met een volwassen (gebrevetteerde) duiker het water in. Alleen niet dieper dan 14 meter. De cursus is exact het zelfde als voor een volwassene.

Verwijs cursus

In de maanden december, januari en februari is het buiten water te koud vandaar bestaat de Open Water duiker cursus uit een verwijscursus. Dat betekend dat we alleen de zwembadlessen doen. Op die manier kan je de buitenduiken bijvoorbeeld op vakantie of later in het voorjaar doen. Kies je bij ons voor de verwijscursus en vul je die later alsnog aan met de buitenduikmodule bij ons dan krijg je er een opfrisduik bij zodat je weer up to date bent om de buiten duiken te doen.

Good to know

Cursus Datum
Maart zon 17-03
April R&A zon 7-04
April zon 28-04 R&A
Juni zon 9-06
Juli zon 14-07
Juli week maa 22-7
Augustus 1 week maa 5-08
Augustus 2 week maa 19-08
September week maa 2-09
Augustus zon 11-08
September zon 15-09
Oktober zon 13-10
November zon 10-11
Verwijs zon 8-12

Aanvullende pakketten

Wij zorgen voor je duikuitrusting. Maar als je gaat duiken raden wij aan om je eigen masker (duikbril), snorkel en vinnen aan te schaffen. Want we gaan er vanuit dat je na het halen van je brevet ook echt gaat duiken en dan heb je ze toch nodig. Dan ben je in ieder geval gewend aan je eigen spullen. Met onze Deluxe (meeste gekozen) en Premium pakketten geniet je van extra voordelen.

De PADI Open Water Diver-cursus Basic is de volledige PADI cursus. Maak gebruik van onze aanbieding voor het DeLuxe of Premium pakket en geniet van extra voordeel.

Extra aanvullende items op je basic pakket.

* 20% korting op masker en snorkel
* 20% korting op vinnen
* Gratis materiaal les
* 1 maal gratis huur van duikuitrusting

Extra aanvullende items op je basic pakket.

* 20% korting op masker en snorkel
* 20% korting op vinnen
* Gratis materiaal les
* 1 maal gratis huur van duikuitrusting
* Inhaal les
* PADI logboek