PADI Self Reliant Diver Specialty

Zou jij graag wat zelfstandiger worden als duiker ? Dat je 100% voor jezelf kunt zorgen? Tegenwoordig kan dat met de PADI Self Reliant Diver Specialty.

Deze cursus is voor ervaren duikers die interesse hebben in het aanleren van duiktechnieken en uitrustingsvereisten waarmee ze als duiker onafhankelijker worden. Hoewel in de cursus sterk de nadruk wordt gelegd op de waarde en het doel van duiken met een buddy, wordt men getraind in het niet-afhankelijk zijn van een ander.

Deze specialty is zeer geschikt voor instructeurs, divemasters, duikleiders, fotografen, videografen, tecduikers en andere ervaren duikers die in de praktijk geen volwaardige buddy hebben of dat die op dat moment te ver weg is om snel te reageren.

Er zijn twee redenen waarom een ervaren duiker de Self-Reliant duiker cursus zou volgen:

  1. Om de vaardigheden te ontwikkelen voor het plannen en uitvoeren van duiken zonder buddy, wanneer het solo-duiken de voorkeur geniet of zelfs nodig is.
  2. Om de vaardigheden van zelfbehulpzaamheid en zelfredzaamheid aan te scherpen, waardoor de duiker een sterkere buddy wordt in een buddy-paar of team.
    Je leert hoe je vrijwel alle problemen onderwater zelfstandig kan oplossen terwijl je gebruik maakt van een zogenaamde “overvloedige” materiaal configuratie.

Je maakt kennis met de verschillende mogelijkheden om extra gas mee te nemen en je duikvaardigheden worden nog eens flink getest en verfijnd. Het is een erg aparte ervaring om voor het eerst echt alleen te duiken en alleen al daarom erg aan te raden.

>Minimaal : 18 jaar en Advanced Openwater duikers zijn met minimaal 100 gelogde duiken.

Meedoen?

  • In winkelmand Details Details